Bloemkoolsoep met cashewnoten en geroosterde kippenreepjes - Slim Concept - Recept

Bloemkoolsoep met cashewnoten en geroosterde kippenreepjes

Zoek je een simpel, gezond en lekker soepje voor de koude wintermaanden? Probeer dan zeker deze bloemkoolsoep met cashewnoten en geroosterde kippenreepjes. Lactose- en glutenvrij!

Voor je eraan begint nog even dit: er zijn redenen zat waarom je cashewnoten zou moeten eten! Ze zijn erg rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals:

  • belangrijke mineralen (zink, magnesium, koper) en vitaminen B, E en K,
  • gezonde onverzadigde vetten en antioxidanten (goed voor het hart),
  • eiwitten (belangrijk voor de opbouw van de spieren),
  • gezonde vetten (verlagen bloeddruk en verlagen de slechte ‘LDH’cholesterol)

Verder verlagen cashewnoten het risico op galstenen en verminderen ze de kans op gewichtstoename. Superman is er niets tegen!

Overtuigd? Ontdek hieronder hoe je dit soepje maakt. PS: Het recept voor het yummy zelfgemaakt brood op de foto deel ik later!

Ingrediënten (4 p)

  • 150 g gerookte kipfiletreepjes
  • 1 kg bloemkool (bladeren niet meegerekend)
  • 1 grote ui
  • 150 gr cashewnoten, gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 l tuinkruiden- of kippenbouillon
  • zout
  • peper

Bereiding (15 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit hierin de gesnipperde ui en het knoflook.
  2. Voeg de bouillon en de roosjes bloemkool toe.
  3. Kook circa 20 min.
  4. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Voeg voor het opdienen de noten en de kippenreepjes toe.

 

Voilà, klaar!

Zin in deze bloemkoolsoep?

Heb je zin om deze bloemkoolsoep met cashewnoten en geroosterde kippenreepjes te maken? Of heb je het soepje al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie