Gevulde paprika's met pittig gehakt

Gevulde paprika’s met pittig gehakt

Brrrrr! Winters weertje! Dat vraagt om een lekker en gezond ovengerechtje, toch? Probeer mijngevulde paprika’s met pittig gehakt maar eens: een kleurrijke maaltijd met power!

Buiten koud? Binnen smullen! Oven aan en gaan!

Ingrediënten (4 p)

  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 1 gesnipperde ui
  • 400 g rundergehakt
  • 2-3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2-3 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel sambal oelek (naar keuze)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snijd de paprika’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Verhit een pan en roerbak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Gebruik eventueel de PEM cookingspray (fase 1) of anders olijfolie
  4. Voeg het gehakt toe, roerbak het in 5 minuten rul en gaar, en neem de pan van het vuur
  5. Roer sambal, peper en zout (naar eigen smaak) samen met de peterselie door het gehakt
  6. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie
  7. Bak de paprika’s in het midden van de oven gaar (ca. 30 minuten)
  8. Vouw de folie 10 minuten voor het einde van de gaartijd open

Smakelijk!

Tip: Dit gerecht kun je eventueel opdienen met zilvervliesrijst. Je kunt ook een ander soort gehakt nemen voor je gezin of voor gasten die niet aan het afslanken zijn.

Zin in deze pittige paprika’s?

Heb je zin om deze gevulde paprika’s met pittig gehakt te maken? Of heb je ze al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie