Kabeljauw met groene asperges en witlof - Slim Concept Recept FI S 2

Kabeljauw met groene asperges

De herfst is in het land. Toch altijd even wennen, niet? Andere garderobe, verwarming  terug aan en natuurlijk: andere maaltijden!

Gelukkig heb ik een perfect gerechtje om de overgang van zomer naar herfst goed te doorstaan: fris genoeg voor de nazomer, hartig genoeg voor de herfst. Het beste van twee werelden!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met dit heerlijk recept voor kabeljauw met groene asperges! Het recept is gebaseerd op een gerechtje van Pascale Naessens trouwens. Fantastische dame!

En dan nu: 3. 2. 1. Koken!

Voorbereiding: 15 minuten

Gaartijd: 15 minuten

Ingrediënten (4 p)

 • 4 kabeljauwfilets (of andere witte vis, bvb. roodbaars)
 • 100 g kervel
 • 1 bundel groene asperges
 • 8 stronkjes witlof
 • citroensap
 • olijfolie
 • peper
 • zout

Bereiding

 1. Leg de visfilets in een ovenschaal, kruid ze met peper en zout en smeer ze in met olijfolie.
 2. Ze de filets 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ° C.
 3. Snijd de bittere onderkant / het bittere hart uit de stronkjes witlof, leg ze in een pan, kruid ze af met peper zout en citroensap en laat ze langzaam garen.
 4. Snijd het onderste harde gedeelte van de groene asperges, leg ze in een pan en giet er een beetje water over en een flinke scheut olijfolie.
 5. Kruid de asperges af met peper en zout, zet het deksel op de pan en laat zachtjes smoren tot de asperges gaar zijn (5 à 10 minuten).
 6. Neem een andere pot, giet er een glas water en een scheut olijfolie in, smoor de kervel hierin en kruid af met peper en zout.
 7. Mix de kervel fijn als hij helemaal geslonken is.
 8. Giet eerst wat kervelsoep in diepe borden, leg de asperges in het midden en drapeer er per bord twee stronkjes witlof naast.
 9. Schik de vis op de groenten en werk af met wat peterselie, wat groene asperges of wat apart gehouden kervel.

Smakelijk!

Tip: Als je groenten laat garen in weinig water met een flinke scheut olijfolie, peper en zout, dan koken ze in een soort bouillon. Dat komt de smaak en textuur ten goede!

Zin in deze kabeljauw met groene asperges?

Heb je zin om deze kabeljauw met groene asperges te maken? Of heb je ze al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie