Kabeljauw met zeekraal en tomatenblokjes in olijfolie

Kabeljauw met zeekraal en tomatenblokjes

Heb je weinig tijd, maar wil je toch nog een gezond en lekker gerechtje op tafel toveren voor je comateus in je luie zetel ploft? Dan moet je zeker dit recept voor kabeljauw met zeekraal uitproberen!

In mijn praktijk stel ik vaak vast dat veel mensen zeekraal niet kennen. Jammer, want dit zilte zeeplantje is echt o-ver-heer-lijk met wat look en olijfolie! Bovendien is de combinatie met kabeljauw erg geslaagd.

Voor ik fataal begin te watertanden, zal ik het recept hieronder even delen!

Succes!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 200 g zeekraal
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes kervel
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie (of PAM spray)

Bereiding

  1. Pel het teentje knoflook en snijd of pers het fijn.
  2. Snijd de 2 tomaten in blokjes.
  3. Spoel de takjes kervel af en hak ze grof.
  4. Pers de halve citroen.
  5. Verhit een hapjespan of wok. Bak de tomaten samen met de knoflook aan in een scheutje olijfolie of PAM spray (ongeveer 3 min). Bak daarna de zeekraal kort mee. Die mag trouwens best knapperig blijven. Laat de kervel tijdens de laatste minuut meebakken.
  6. Laat de kabeljauw ondertussen al aanbakken in een andere pan (ongeveer 4 min aan elke kant). De vis mag niet meer glazig zijn vanbinnen.
  7. Kruid de kabeljauw naar eigen smaak af met zout en peper en besprenkel hem met citroensap (1/2 of 1/4 citroen).
  8. Serveer de gebakken kabeljauw netjes op de gebakken groenten en werk af met een mooi takje kervel!

Smakelijk!

Tip voor de liefhebbers: je kan dit gerecht natuurlijk ook serveren met gekookte aardappelen.

Wat vind je van dit recept?

Heb je zin om dit bordje kabeljauw met zeekraal te maken? Of heb je het uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie