Niets beter dan een warm kommetje knolseldersoep met Hollandse garnaaltjes als het koud is buiten! Je weet wel, voor dat heerlijk warm gevoel vanbinnen!
Simpel, gezellig, gezond en lekker. Daar doe ik het voor. En jij, waar wacht jij nog op?
Ingrediënten
- 150-200 g garnalen
- halve knolselder
- 2 uien
- 1,5 l groentebouillon
- 1 el verse tijmblaadjes
- zout
- peper
Bereiding
- Pel de uien, snij ze in grote stukken en fruit ze in een kookpot
- Schil de knolselder en snij deze in stukken
- Voeg bouillon, tijm en knolselder bij de uitjes
- Laat het geheel 20-30 minuten licht koken tot de knolselder volledig mals is
- Pureer de soep met een mixer
- Breng de soep eventueel op smaak met peper en wat zout
- Laat nog 1 minuut koken
- Schep de soep in borden
- Werk ieder bord af met garnaaltjes
Zin in deze knolseldersoep?
Heb je zin om deze knolseldersoep met Hollandse garnaaltjes te maken? Of heb je het soepje al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!
Geen reactie's