Recept krokante appel met kaneel in de oven 1

Krokante appel met kaneel in de oven

Brrr. De herfst is weer in het land. Dat betekent koude, korte en donkere dagen. Daar is maar één remedie tegen: een zalig zoet ovengerechtje!

Probeer mijn krokante appel met kaneel in de oven maar eens: een heerlijk lichtpuntje in de duisternis. Je zou bijna niet geloven dat het nog gezond is ook!

Bovendien is het een eenvoudig gerechtje om te maken, op ieder moment van de dag:  als ontbijt, als tussendoortje of als dessert.

Aan de slag! Schillen die appels!

Ingrediënten (2 p)

  • 2 appels
  • 2 soepstengels
  • 1/2 citroen
  • 2 theelepels magere melk
  • 2 eetlepel water
  • 2 theelepels zoetstof ( stevia)
  • kaneel

Bereiding

  1. Warm de oven op tot °C.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.
  3. Leg de appelplakjes in een kleine ovenschaal.
  4. Besprenkel de plakjes met het citroensap, de zoetstof, het wateren de melk.
  5. Bestrooi de plakjes met wat snuifjes kaneel.
  6. Verkruimel de soepstengel over het geheel.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat ze 20 minuten bakken in de oven.
  8. Verwijder de folie en laat de schaal nog 2 minuten onder de grill staan voor een knapperig korstje.

Smakelijk!

Zin in deze krokante appel met kaneel?

Heb je zin om de krokante appel met kaneel in de oven te maken? Of heb je het gerechtje al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media:

Geen reactie's

Geef een reactie