Moeiteloos leven - hoe doe je dat - 5 simpele tips - door Slim Concept te Lier

Moeiteloos leven: hoe doe je dat? 5 simpele tips.

“Het leven is een strijd.”, hoor je de mensen weleens zeggen. En ze hebben gelijk. Soms kost het leven aardig wat moeite. Niet alles loopt altijd van een leien dakje.

Geldt dat ook voor jou? Zou je willen dat alles net dat beetje vlotter verliep? Dat je je dromen en doelen makkelijker kunt realiseren?

Kortom: wil je moeiteloos leven? Volg dan zeker deze 5 tips:

5 waardevolle tips om moeiteloos te leven

1. Laat de buitenwereld niet je binnenwereld bepalen.

Leo Tolstoy zei het al – de meeste mensen willen wel dat de wereld verandert, maar ze vergeten het allerbelangrijkste: het begint met jezelf te veranderen! Als het op moeiteloos leven aankomt moet je één ding goed in het achterhoofd houden: de buitenwereld kan je niet bepalen, maar je binnenwereld wel!

Leef dan ook niet naar de verwachtingen van anderen, of verwacht ook niets van anderen. Dat brengt alleen maar zelfontworpen (!) zorgen met zich mee. Als je geen verwachtingen hebt, dan kan je ook nooit teleurgesteld worden.

Wacht niet op het moment dat je tot de conclusie komt dat je hele leven een gemaskerd bal is, met jou in de hoofdrol. Waarin je een neppe versie van jezelf bent met een voorraad maskers. Of het moment waarop je beseft dat je geleefd hebt vanuit allerlei principes en overtuigingen, zwichtend onder de ‘normen’ van je omgeving.

Volg je eigen waarden, luister naar wat  jouw lichaam en jouw hart je ingeeft. Grote veranderingen i n je leven komen vaak voort uit eenvoudige veranderingen in je houding, je denken, je gedrag en je acties. Bescherm jezelf ook voor toxische relaties.

Ga je eigen positieve weg!

2. Wees authentiek.

Wees een authentieke versie van jezelf. Focus jezelf op je passie en op datgene waar je hart van zingt. Laat los wat je in de weg zit en kijk naar waar je blij van wordt.

We zijn onbewust voor een groot deel geconditioneerd door onze overtuigingen, ons verleden, onze gewoonten. We beseffen niet hoeveel potentieel er in elk van ons zit.

Bevrijd dit potentieel, die spanning en de angst die je zelf in stand houdt. Kom terug in contact met jezelf, met het kind in je.

3. Focus niet op het perfecte, maar op het zijn.

Niemand is perfect en zal dat ooit zijn. Je bent waardevol omdat je bent en om wie je bent. Hou dat goed in je achterhoofd en leer van je ‘fouten’ zodat je er aan kunt  sleutelen. Fouten bieden mogelijkheden en kansen om het op een andere manier aan te pakken. Zo zal het de volgende keer eenvoudiger gaan.

We zijn wezens die niet volmaakt zijn in een wereld die onvolmaakt is, maar we kunnen onze intelligentie wel gebruiken als kracht om gelukkig te zijn. Leef vanuit je mogelijkheden in de plaats van tegen je moeilijkheden.

4. Leef in het hier en nu

Leef vanuit je potentieel nu, in de plaats van vanuit je verleden. Het verleden is voorbij. Punt. Je kunt daar niets meer aan veranderen. Hoe graag je dit soms ook zou willen. Je kunt het natuurlijk wel parkeren en er heel veel uit meenemen en leren.

5. Werk aan je bewustzijn

Sta jezelf toe om je open te stellen om bewust te leven. Verschuif stilaan je denken van hebben naar zijn. Ik zie om me heen zoveel mensen die vanuit hun bewustzijn heel veel mooie dingen doen.

Wees oprecht en integer, en stop met oordelen. Hierdoor zul je in staat zijn anderen beter te begrijpen. Het zal je een vervuld gevoel geven. Vanuit deze positieve invloeden zal je leefkwaliteit een immense sprong maken, waar je zelf versteld van zal staan.

Moeiteloos leven met een beetje hulp?

Wil jij moeiteloos leven, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken of waar je moet beginnen?

Slim Concept helpt je graag op weg naar verandering en groei. Er is niets mis met een beetje hulp. Samen staan we sterker! Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op:

Geen reactie's

Geef een reactie