Overnight oats met bosvruchten

Veel mensen kampen ’s morgens met een dilemma. Ze willen gezond ontbijten, maar hebben geen tijd, fut of zin om à la minute nog iets deftigs klaar te maken (ik ken het gevoel, geloof me). Dan maar de gebruikelijke kom snelle suikers of een luie lekkernij van bij de bakker.

Dat dat niet gezond is en geen verzadigd gevoel geeft, hoef ik jullie niet te vertellen, maar ik begrijp het wel. Gelukkig is er voor dit dilemma een heerlijke oplossing: overnight oats met bosvruchten!

Overnight oats maak je de avond op voorhand, zoals de naam suggereert. En ’s morgens staat er als bij wonder een energiek potje lekkers klaar! Geschikt voor ochtendzombies, slaapkoppen én snelheidsduivels!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 120 g havermout
  • 120 g platte kaas of griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 2 geplette bananen
  • 2 kl bakpoeder
  • 10 g zoetmiddel
  • een paar druppeltjes vanille-extract

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in je bakje, potje of kommetje
  2. Voeg de havermoutvlokken toe en meng ze goed door de yoghurt
  3. Strooi het diepvriesfruit bovenop het mengsel (vers fruit gebruikt kun je de ochtend zelf ook nog toevoegen)
  4. Zet het afgesloten bakje, potje of kommetje in de koelkast
  5. Voeg de volgende ochtend de toppings toe (en eventueel nog extra fruit)

Smakelijk!

Zin in deze overnight oats met bosvruchten?

Heb je zin om de overnight oats met bosvruchten te maken? Of heb je het gerechtje al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie