Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

De eindejaarsfeesten zijn alweer voorbij. Wat dat voor mij persoonlijk betekent? Strak in de broek. Zucht. Ieder jaar sluipen er in december weer enkele kilootjes bij. En ieder jaar wil ik ze er in januari zo snel mogelijk weer af.

Herkenbaar? Start je goede voornemens – net als ik – met een lekker kommetje tomatensoep met balletjes! Mmm!

Ingrediënten (2 p)

  • 300 g rundergehakt
  • 10 zoete tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes (vetarm)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • sambal oelek

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in grote stukken
  2. Snij de ui en pers het teentje knoflook
  3. Kook de ui, look en tomaten in een klein laagje water, samen met de bouillonblokjes
  4. Pureer het geheel daarna met een mixer tot een gladde massa
  5. Voeg 1 liter water toe
  6. Laat gedurende 20 – 30 minuten koken op een matig vuur
  7. Breng op smaak met oregano en basilicum
  8. Breng het gehakt op smaak met peper, zout (en eventueel sambal oelek) en draai er kleine balletjes van
  9. Kook de gehaktballetjes enkele minuten mee

Smakelijk!

Zin in deze tomatensoep?

Heb je zin om deze tomatensoep met balletjes te maken? Of heb je ze al uitgeprobeerd? Deel je ervaringen hieronder of deel het recept via sociale media!

Geen reactie's

Geef een reactie